تغذیه رایگان به دست دانش‌آموزان رسید؟-راهبرد معاصر

تغذیه رایگان به دست دانش‌آموزان رسید؟

در شرایطی که تابستان امسال و همزمان با آغاز سال تحصیلی، بارها خبر بازگشت تغذیه رایگان به مناطق محروم از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش‌و‌پرورش اعلام شد، هم‌اکنون پس از گذشت ۴ ماه سرنوشت اجرای این طرح محل پرسش است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۱۶۷۴۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، توزیع تغذیه رایگان برای دانش‌آموزان دبستانی به‌ویژه در مدارس مناطق محروم شهرها و روستاها علاوه بر بهبود توان یادگیری کودکان می‌تواند در حفظ سلامت جسمی آنها نیز تأثیرگذار باشد.

 

در ایران برنامه‌های مختلفی برای تحقق این موضوع عملیاتی شده است؛ به عنوان مثال در آخرین مورد تا چند سال قبل شاهد توزیع شیر در مدارس ابتدایی کشور بودیم اما سال 95 پایان کار توزیع شیر رایگان در مدارس بود و این برنامه به دلیل کمبود بودجه و بدهی به شرکت‌های تولید شیر متوقف شد.

 

تغذیه رایگان با شیر و نان غنی‌شده
با این حال تابستان امسال یکبار دیگر زمزمه‌های بازگشت تغذیه رایگان به مدارس مناطق محروم کشور از سوی مسئولان وزارت آموزش و پرورش به گوش رسید و این موضوع به دلیل اهمیت آن در ارتقای توان یادگیری و سلامت دانش‌آموزان با استقبال جامعه نیز همراه شد.

 

صادق ستاری‌فرد معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش مرداد امسال درباره توزیع تغذیه رایگان گفته بود: «طرح تغذیه رایگان شامل شیر، نان غنی شده با ویتامین D و روی و خرما و با پوشش حداقل 3 تا 5 میلیون دانش‌آموز از مهرماه امسال اجرا می‌شود. نیاز داریم نهادهای انقلابی ما را در اجرای این طرح کمک کنند. حدود 1150 میلیارد تومان از یک محل و تقریبا 800 میلیارد تومان از محل دیگر و در مجموع قریب به 2 هزار میلیارد تومان برای تغذیه، ویتامین دی و شیر دانش‌آموزی در قانون بودجه سال 1401 پیش بینی شده است تا این طرح برای تمام استان‌ها و برای دانش‌آموزان نیازمند اجرا شود.»

 

توزیع تغذیه در چه مرحله‌ای است؟
هر چند که او مدتی بعد جمعیت تحت پوشش این طرح را از 3 میلیون نفر به 75 هزار نفر و استان‌های تحت پوشش را به دو استان البرز و سیستان و بلوچستان محدود کرد اما هم‌اکنون با گذشت 4 ماه از آغاز سال تحصیلی و در شرایطی که بارها در آستانه مهر ماه شاهد اطلاع‌رسانی مسئولان آموزش و پرورش در ارتباط با موضوع توزیع تغذیه رایگان بودیم، جزئیات دقیقی از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت درباره سرانجام این طرح، تعداد دانش‌آموزانی که از تغذیه رایگان بهره‌مند شدند و موانع احتمالی تحقق این برنامه اعلام نمی‌شود.

 

خبرنگار تسنیم تلاش کرد تا در تماس با صادق ستاری‌فرد؛ معاونت تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، جزئیات توزیع تغذیه رایگان میان دانش‌آموزان مناطق محروم را جویا شود اما متأسفانه پاسخگو نبود.

 

نیازمند جذب اعتبار
حمیدرضا خان‌محمدی؛ رئیس قرارگاه قرارگاه عدالت تربیتی درباره توزیع تغذیه رایگان در مناطق محروم با تأکید بر اینکه این کار از وظایف معاونت تربیت‌بدنی و سلامت و معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع است، گفت: قرارگاه عدالت تربیتی یک مرکز تنظیم‌گر و تسهیل‌گر درون سازمانی و بین دستگاهی است که فرآیندهای اجرایی را تسهیل و تنظیم می‌کند.

 

وی افزود: جلسات کارکنان متولی در این خصوص برگزار شده و همکاران ما در معاونت‌های مورد اشاره آمادگی کامل اجرای طرح را دارند و به محض جذب اعتبارات مربوطه که از محل تبصره 14 قانون بودجه سال 1401 (از محل هدفمندی یارانه‌ها) است، تغذیه رایگان توزیع خواهد شد هر چند در 5 استان به صورت آزمایشی انجام شده است.

 

همچنین صادق ستاری‌فرد؛ معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش که همزمان سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع این وزارتخانه هم است اخیراً در گفت‌وگویی درباره توزیع تغذیه رایگان میان دانش آموزان محروم صرفاً به بیان کلیاتی اکتفا کرده و گفته است: برنامه ما این بود که شیر و تغذیه رایگان را با توجه به اعتبار دیده شده در تبصره 14 قانون بودجه از محل اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها در میان دانش آموزان مناطق محروم توزیع شود. اعتبار درنظر گرفته شده 1150 میلیارد تومان بود که محقق نشد تاکنون بخشی از اعتبارات مورد نیاز که از محل‌های دیگری تامین شده را در اختیار استان‌ها قرار داده‌ایم همچنین استان‌هایی که دانش‌آموز عشایری داشتند این کار را انجام دادند و شیر را توزیع می‌کنند هرچند پیش‌بینی ما همه استان‌ها بود اما نهایی نشد چون تخصیص ما از سوی سازمان برنامه به طور کامل محقق نشد با این حال همچنان در حال پیگیری هستیم.

 

اطلاع‌رسانی قبل از تأمین بودجه
با توجه به سخنان ستاری‌فرد به نظر می‌رسد، توزیع تغذیه رایگان که پیش از اعلام شده بود شامل شیر و نان غنی شده است در تأمین اعتبار دچار مشکل شده و صرفاً توزیع شیر آن هم به صورت محدود عملیاتی شده است.

 

البته بهتر بود مسئولان وزارت آموزش و پرورش پس از تأمین اعتبار مورد نیاز توزیع تغذیه رایگان و توانایی تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف، این خبر را اطلاع‌رسانی می‌کردند./ تسنیم

ارسال نظر